Planujesz ze swoją drugą połówką wziąć ślub? Kochasz góry?
W takim razie, ślub i wesele w Zakopanem to idealny pomysł dla Ciebie!
A my? Zorganizujemy wszystko za Was – kompleksowo!
Każdy pragnie spędzić jeden z najważniejszych dni w życiu w gronie swoich najbliższych osób, dlatego nasi Nowożeńcy otrzymują Pensjonat Tatra House na wyłączność.
Program wyjątkowego wesela w Tatrach składa się z 3 dni. Jeśli jednak życzą Państwo sobie dłuższy pobyt, prosimy o wysłanie indywidualnego zapytania, z przyjemnością przygotujemy ofertę specjalnie dla Was!
PROGRAM WESELNY
Piątek
– Przyjazd do Zakopanego – Nowożeńcy oraz ich Goście przyjeżdżają do Zakopanego i rozpoczynają swój pobyt w Tatra House
– Biesiadna kolacja grillowa w ogrodzie – W ogrodzie, gdzie znajduje się góralska wiata pali się ognisko, grill i serwowane są przysmaki lokalnej kuchni. Istnieje także możliwość uświetnienia wieczoru zabawą z kapelą góralską – pakiet VIP.
Proponowane warianty MENU
ZESTAW BIESIADNY
chleb wiejski z domowym smalcem
oscypek z grilla z żurawiną
żurek bacowski z wędzoną kiełbasą
kiełbasa do samodzielnego pieczenia
kaszanka, karczek z grilla opalanego drewnem
ziemniaki w łupinie z sosem czosnkowym i bryndzą
ogórki kiszone
surówka
ketchup, musztarda
herbata z cytryną, kawa,
ZESTAW HARNASIA
chleb wiejski z domowym smalcem
oscypek z grilla z żurawiną
kwaśnica na żeberku wieprzowym
kiełbasa do samodzielnego pieczenia
kaszanka, boczek karczek i pierś z kurczaka z grilla opalanego drewnem
ziemniaki pieczone z sosem czosnkowym
ogórki kiszone
surówka
ketchup, musztarda
na przekąskę deska serów regionalnych
deska swojskich ciast
herbata z cytryną, kawa,
woda gazowana i niegazowana serwowana w dzbanach
Sobota
– Śniadanie – Wyjątkowy dzień rozpoczynamy od pysznego, naturalnego śniadania w formie bufetu
– Czas na ślubne przygotowania
– Wyjazd na Ślub
– Ślub
– Przyjazd Pary Młodej
– Toast i życzenia
– Rozpoczęcie Przyjęcia Weselnego
Proponowany wariant MENU Przyjęcia Weselnego
Jeśli mają Państwo własne preferencje, z przyjemnością dostosujemy MENU do Państwa oczekiwań
Przystawka:
Moskole z masłem czosnkowym
Zupa:
Tradycyjny rosół z makaronem z dodatkiem świeżej pietruszki
Danie główne:
pieczony schab w sosie własnym,
kotlet de volaille z kurczaka z masłem i pietruszką
ziemniaki z koperkiem
Surówki:
buraczki z chrzanem,
sałatka wiosenna
Dla dzieci:
kotlet de volaille z kurczaka,
frytki, surówka z marchewki
Dodatkowo:
szynka pieczona według tradycyjnej góralskiej receptury
podana z kaszą, kapustą zasmażaną z dodatkiem tymianku
i sosem czosnkowym
barszcz czerwony na zakwasie z krokietem
Stół szwedzki:
Chleb wiejski z domowym smalcem i ogórkiem kiszonym,
regionalne deski swojskich wędlin i serów (oscypek, korboce, bundz )
2 sałatki (sałatka grecka, sałatka jarzynowa)
pikle (ogórek, pomidor, papryka),
owoce
Ciasto:
regionalne deski z sernikiem, makowcem oraz szarlotką
Napoje:
kawa, herbata,
serwowane w dzbanach woda gazowana i woda niegazowana
Niedziela
– Śniadanie
– Zakończenie pobytu, jeśli trwa on do niedzieli